The Heirs of Genghis Khan (full documentary)

În urmă cu opt sute de ani omul numit Temujin, mai bine cunoscut sub numele de Genghis Khan, rege al universului, a reusit sa creeze cel mai mare imperiu cunoscut vreodată în istoria omenirii. Totul a început în anul 1190, atunci când Genghis Khan a reușit să pună împreună diferite triburi nomade din Mongolia într-o singură armată puternică de 200.000 de oameni.

Aceasta și geniul său militar, fără îndoială, ia permis să cucerească teritorii vaste se întinde de la Pacific la inima Europei, și din Siberia de Nord în India, Iran, și Turcia. Armata lui a fost relativ mic, foarte disciplinat, extrem de bine coordonat, și cu pricepere militară inovatoare și mare mobilitate a fost organizat în formațiuni de bază de 10.000 de războinici pe cai. Hoardele mongole au trăit în teren și tactica de luptă a constat de atacuri surpriză de încărcare la a construi atacuri inamice și garda spate, înainte de a lansa atac cavalerie grea.

După epoca lui Genghis Khan, serie de războaie civile a aruncat țara într-o confuzie, până în 1578 Budismul a fost stabilit ca formă de guvernare. Două secole mai târziu mongolii au venit sub control chinez, până în 1924, când odată cu crearea blocului sovietic tara convertit la comunism și a devenit un satelit al URSS.

Odată cu sosirea rușilor, Mongolia a suferit schimbări rapide, modernizarea și industrializarea ... clădiri, poduri, drumuri, căi ferate, fabrici, și școli au fost construite și nomazii se uita la ea cu uimire ca practic peste noapte țara lor a fost transformat dintr-un societatea primitivă la progresul secolului 20.

Ulan Bator a devenit noua capitala cosmopolit din această țară reînnoit, proiectat în conformitate cu standardele de planificare urbană reci și impersonale ale sovieticilor. Dar cu căderea zidului Berlinului în 1989 și dezintegrarea ulterioară a blocului sovietic, rușii lăsat ca la fel de repede cum au venit.

Și peste noapte, Mongolia a fost complet paralizat, suferă colaps politic și economic de la care încă nu și-a revenit complet.De atunci, orasul sa deteriorat rapid și a locuitorilor săi au luptat pentru a supraviețui cât pot de bine. 
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

la intamplare