MEGASTRUCTURI ANTICE SEZONUL I si II online subtitrat ✌



Îţi dezvăluim dramatica poveste a construcţiei Colosseumului din Roma antică. Romanii au folosit tehnologii inovatoare, utilizate şi astăzi, însă efortul financiar necesar a îngenunchiat naţiunea.
Acest episod din seria Megastruturi antice examineaza cum au reusit civilizatiile antice sa realizeze unele din cele mai spectaculoase structuri de pe Pamant, cu multe secole inaintea revolutiei industriale.
Vizitam simbolul Romei, Colosseumul, iti dezvaluim cum arhitectii secolului 1 e.n. au secat un lac de marimea a cinci terenuri de fotbal pentru a construi o impresionanta arena cu capacitatea de 55000 de spectatori. Examinam Marea Piramida din Giza si modul cum intregul Egipt a fost mobilizat, in 2551 i.e.n., pentru a taia si muta doua milioane de pietre care alcatuiesc ultima minune a lumii antice ramasa in picioare. Analizam cum constructorii Catedralei Chartres au infruntat opozitia, violenta si distrugerile pentru a crea structura magnifica ce a rezistat aproape opt secole

 Sezonul 1 – Megastructuri antice (2008 – 2009)

 1. Colosseum

 2. Marea Piramidă 

3. Catedrala

 

 Sezonul 2   1. Catedrala St. Paul

 2. Alhambra 

3. Petra 

4. Machu Picchu

 5. Angkor Wat 

6. Sfânta Sofia 

7. Taj Mahal

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

la intamplare