The Pillars of the Earth – EPISODUL 4 “Battlefield”

In episodul 4 acțiunea se mută cu patru ani mai târziu, la castelul Lincoln, în mijlocul luptelor continue dintre Stephen și Matilda.
În acest timp, Percy se recuperează după o răceală, dar Regan decide să-i scurteze zilele în favoarea preaiubitului ei fiu, William, care acum va moșteni titlul tatălui său. Însă, în cadrul unei audiențe cu regele, acesta le spune că mai există un pretendent la titlul său, cavalerul Richard de Kingsbridge, fratele Alienei, întors din război.
Din nou, familia Hamleigh, alături de Waleran, complotează împotriva Kingsbridgelui, devenit prosper în ultimii ani prin târgul săptămânal ținut aici. Catedrala este într-o stare vizibil avansată de construcție, iar printre locuitori o regăsim pe Aliena, acum o vestită târgoveață care s-a îmbogățit de pe urma comerțului cu lână.  Planul de vitregire a veniturilor mănăstirii nu întârzie să apară, Waleran interzicându-i lui Philip să mai țină târgul în lipsa unei așa-zise licențe din partea regelui, pe care, de altfel, starețul o avea, dar care fusese furată de Remigius la ordinul lui Waleran. În vizita lui la catedrală, Waleran își întâlnețte fantome ale trecutului, chipurile sculptate de Jack în piatră amintindu-i de supraviețuitorul pe care, aparent, îl văzuse arzând pe rug cu ani în urmă. Jack și Aliena petrec tot mai mult timp împreună.

H
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

la intamplare