The Pillars of the Earth –EPISODUL 3 “Redemption”

În Wincester, tatăl Alienei e adus în piața orașului pentru a fi executat, Aliena apare alături de Richard și cere îndurare regelui pentru tatăl ei. Stephen îi acordă posibilitatea fratelui ei de a-l sluji în arme. Cei doi frați sunt martorii execuției tatălui lor.
Cei doi orfani, merg la preotul care l-a spovedit pe tatăl lor pentru a primi banii lăsați de tatăl lor pentru ei, dar preotul le cheltuise din bani, acum fiind nevoiți să caute soluții pentru a-l putea trimite pe Richard în armata lui Stephen.
Între timp, în Kingsbridge starețul face calcule privind construcția, iar Tom, alături de câțiva oameni merge la carieră pentru a aduce piatră. Aici însă, William le interzice acest lucru, cel mai sigur din ordinul mamei sale, dar acceptă un eventual compromis în cazul în care un om al lui Tom, îl va invinge pe Walter, omul lui de nădejde (o namilă de om, de fapt), în duel. Jack se oferă, dar,  învins. este ologit de mâna stângă, astfel, nemaiputându-și continua lucrul la statuia Sf. Adolphus. Philip e hotărât să nu cedeze în fața vicleniei noilor stăpâni ai Shiringului și noaptea, împreună cu câțiva zidari și ceilalți călugări se prezintă în fața lui William cântând imnuri religioase, moment în care răsare soarele, iar acesta, vizibil înfricoșat de puterea divină și speriat de damnarea eternă pentru nerespectarea unui om al bisericii (vedem un punct slab al lui) îi lasă să exploateze piatra din carieră, dând fuga la mămica Regan și vedem ceea ce deja suspectam – indicii ale unei relații nefirești între cei doi și am un sentiment că acțiunile instinctive sunt rodul unui complex matern al lui William.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

la intamplare