IS AMANDA KNOX GUILTY? 2014

Bazat pe fapte reale filmul documentar "Is Amanda Knox Guilty" spune povestea unei femei din america care a fost condamnata, împreună cu Raffaele Sollecito, de uciderea in 2007 a lui Meredith Kercher în Italia. Knox a susținut nevinovăția ei și acest caz a fost subiect de intens interes al mass-media în America, în cazul în care verdictul vinovat a fost văzut ca eronat. Knox a petrecut aproape patru ani în închisoare, înainte de un al doilea nivel sau proces recurs eliberat atât ei și lui Sollecito în octombrie 2011, ea a revenit în SUA. Acuzarea a făcut apel la Curtea Supremă italiană, care a ordonat cazul să fie re-audiat. Al doilea studiu Knox și Sollecito a început în septembrie 2013 cu Knox rămasa în SUA. La 30 ianuarie 2014, instanța a revenit cu verdicte vinovate, condamnarea ei la 28 ani de închisoare . Atât Knox și Sollecito rămâne liber.; în Italia, un verdict vinovat într-un caz grav, nu este privit ca o condamnare definitivă, până când învinuitul nu a epuizat procesul de apel. O a treia persoană, Rudy Guede, a fost condamnata pentru ucidere într-un proces separat și în prezent isi ispaseste pedepsa.

         Procesul împotriva Amandei Knox a avut toate ingredientele necesare pentru a capta atenţia media internaţională: o victimă tânără, frumoasă şi naivă şi o presupusă ucigaşă rece şi atrăgătoare, cu un comportament sexual considerat „deviant" de către poliţia italiană. Un film şi mai multe cărţi au tratat deja crima - şi probabil că, după eliberarea lui Knox, vor urma şi altele. Kercher a fost găsită pe 2 noiembrie 2007 în apartamentul pe care îl împărţea cu Knox: fu­sese violată şi apoi ucisă cu bestialitate cu zeci de lovituri de cuţit. Amanda Knox s-a numărat printre persoanele audiate de procu­rori, devenind în scurt timp, dato­­rită comportamentului său aparent lipsit de compasiune, una dintre principalele suspecte. Singura dovadă împotriva sa era un cuţit găsit în bucătăria prietenului său, Raffaele Sollecito, pe lama căruia au fost descoperite fragmente din ADN-ul lui Kercher. De ajuns pentru juraţi pentru a o condamna pe Kercher, într-un prim proces care a avut loc în decembrie 2009, la 30 de ani de închisoare, deşi experţii consultaţi au conclus că proba ar fi putut fi contaminată. Însă nu dovezile, ci caracterul acuzatei au convins juriul: procurorii au numit-o „o diavoliţă", „o vrăjitoare" seducătoare, care i-ar fi convins pe prietenul său şi pe un alt cunoscut, Rudy Guede, să participe la o „orgie sexuală satanică" cu Meredith Kercher. Când aceasta a refuzat, Knox i‑ar fi cerut lui Guede să o omoare. Principalele probe pentru presupusa perversitate a lui Knox? Faptul că poseda un vibrator şi declaraţia unui alt inculpat că americancei i-ar plăcea „drogurile, alcoolul şi sexul fierbinte". Iniţial, Guede nu i-a implicat pe Knox şi Sollecito în crimă, de­­clarând că era singur cu Kercher în momentul în care un necunoscut a pătruns în casă şi i-a atacat. După ce a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, Guede şi-a schimbat depoziţia, susţinând că Knox fusese şi ea la locul faptei. Ulterior declaraţiei, pedeapsa sa a fost redusă la 16 ani. Achitarea lui Knox, ai cărei avocaţi au reuşit să pună în dubiu atât dovezile procuraturii, cât şi motivele invocate de aceasta, a fost salutată de presa din Statele Unite: The New York Times a numit verdictul „concluzia la care ajunge orice om care studiază această crimă fără idei preconcepute", numind dovezile forensice „o glumă" şi motivul „bazat pe superstiţii din Evul Mediu". În Marea Britanie, patria victimei, presa a preferat să îi acorde atenţie familiei victimei - ca de altfel şi premierul David Cameron, care a declarat că „părinţii lui Meredith avea până acum o explicaţie pentru ceea ce i s-a întâmplat fiicei lor. Acum nu o mai au". (SURSA ROMANIA LIBERA)

 server1 server2
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

la intamplare