Moștenirea celtică (2011)

Acest documentar explorează cultura arheologică unică a celţilor, cu originea în zona acoperită astăzi de regiunea autonomă Galicia, din nord-vestul Spaniei.
Folosind Castro de Barona ca element central al poveştii, descriem cultura unică a „castro”-urilor, care îşi are originea în zona acoperită astăzi de regiunea autonomă Galicia, din nord-vestul Spaniei. Ne întoarcem în timp până în Epoca Pietrei şi comparăm aşezările din Galicia cu cele din Anglia, Irlanda sau Scoţia şi în special cu ansamblul de la Stonehenge. Dolmenele, tumulurile şi stelele funerare ne dezvăluie evoluţia primilor locuitori ai Galiciei. Moştenirea celtică a fost decisivă pentru cultura „castro”-urilor. Prin reconstituiri 3D şi scene interpretate de actori şi figuranţi, vom dezvălui treptat cum trăiau oamenii din acea perioadă, în ce zei credeau şi cu ce inamici se confruntau.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

la intamplare