ÎN CĂUTAREA DRAGONILOR HD



Una dintre cele mai misterioase creaturi (imaginare sau reale) este Dragonul. Dacă existența acestuia în acest ținut, este acum doar legendă sau mitologie, este greu de crezut cum de această poveste a reușit să pătrundă în mintea oamenilor de pe toate continentele, într-o perioada când se presupune că nu existau aceste legături între culturi. Este greu de crezut obsesia artiștilor din toate veacurile de a portretiza în fel și chip aceste făpturi. Mai nou, imaginația furibundă a cineaștilor  și a gamerilor din ultima vreme a scos pe bandă rulantă zeci, dacă nu sute de filme și jocuri de calculator în care apar dragoni de toate națiile și influențele.



                    

Or fi existat într-adevăr pe Pământ sau or fi doar niște creaturi subtile, niște entități extraterestre din astral care ne bântuie coșmarurile și fanteziile eroice? Să fie oare vorba de acele ființe extraterestre din constelația Draco care au populat și influențat istoria acestei planete? Să fie vorba de acei draci, demoni, draconieni care mulți spun că stăpânesc de milenii această planetă? Să fie vorba de fapt de simbologia balaurului înaripat sau energia sexuală sau a șarpelui kundalini? Acesta să fie șarpele Șeitan din Biblie? Oare aceștia sunt temuții balauri și /sau zmeii (interesant e ca zmeele zboară) din poveste sau din Biblie?
Ființe venerate de unii, temute de alții, ocupă un loc central în multe basme populare de pe întreaga planetă sau legende, mitologii care nu odată s-au dovedit reale și par a fi inspirate dintr-o realitate pe care astăzi cu greu ne-o putem imagina.
Se spune că au existat perioade în istoria umanității când lumea avea un caracter de vis mai pregnant, când lumea nu se materializase încă complet, nu se osificase pe acest spectru de frecvențe, o lume în care orice era posibil, iar existența creaturilor mitologice era foarte posibilă. Descifrarea mitologiei și simbologiei dragonilor ar putea clarifica multe aspecte încă aflate într-o ceață istorică care din punctul nostru de vedere este indusă artificial.
În documentarul de astăzi ni se sugerează ideea că doar din cauza oaselor de dinozaur există această frenezie isterică în istoria umanității legată de dragoni.  Nouă ne vine greu să credem că doar niște oase au putut genera o așa coeziune culturală transoceanică și o așa abundență de reprezentări a acestor ființe fascinante.
În fine, dorim să vă stârnim curiozitatea și vouă de a investiga misterul acestor ființe care cel puțin pentru noi, sunt din ce în ce fascinante ...
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

la intamplare