Hoția în comunism – Afacerea Bachus online

Acest film documentar spune povestea celui mai renumit contrabandist cu alcool din România comunistă, Gheorghe Ștefănescu, alias Bachus. “Afacerea Bachus” a fost pusă la cale de administratorul unui depozit de vinuri din București în anii ’50, când autoritățile comuniste au naționalizat comerțul cu băuturi alcoolice și au limitat consumul de alcool.
Schema era extrem de simplă: Gheorghe Ștefănescu lua vin de la podgoria de la Cotești, ai cărei proprietari declarau producții mult mai mici pentru a-i putea livra marfa pe sub mână lui Ștefănescu. Acesta, la rândul lui, vindea vinul mai departe și în doar șapte ani a reușit să vândă ilegale peste 400.000 de litri de vin.Sfârșitul lui Ștefănescu a venit tot din cauza acestui vin, pe care îl înmulțea cu aditivi de proastă calitate: se spune că un ofițer de Securitate ar fi cumpărat de la el o mare cantitate de vin, care s-a stricat în timp tot din cauza acestor aditivi. A fost declanșată o anchetă, iar traficantul de alcool și membrii rețelei au fost prinși.

Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

la intamplare